Medlemspraten: Anna Furhoff Jensen

Anna Furhoff Jensen synes det er et godt driv og mye positivitet i bransjen for tiden, til tross for utfordrende tider. Selv gleder hun seg veldig til å kunne treffe trivelige kolleger igjen.

Begynte som lærling som 26-åring

Malermestrene Jensen en tradisjonell håndverksbedrift i Sandefjord som driver med alt innenfor maling og gulv. Vi er 18 ansatte, driver litt med fliser og jobber både innvendig og utvendig. Vi har en del forsikringsjobber, jobber litt i privatmarkedet, litt for det offentlige, også samarbeider vi med noen mindre lokale entreprenører i Vestfold. Større prosjekter er ikke det vi er best på, men vi har litt av det også, kan malermester Anna Furhoff Jensen fortelle.

Men helt tradisjonelle er dere vel ikke, spør jeg malermester Anna. Malermestrene Jensen består jo også av Johnny Jakob Jensen, som er gift med Anna, og som har blitt kåret til Norges hyggeligste maler. – Det er så koselig å jobbe sammen som mann og kone, svarer Anna og ler forsiktig. Jeg skjønner jo at folk spør, men for oss er jo dette normalen, og vi har gjort det så lenge nå.

– Det begynte egentlig med at jeg gikk på BI for å bli diplomøkonom, sammen med en gjeng pappagutter midt i den verste jappetiden, fortsetter hun. Jeg gikk der et års tid, men følte etter hvert at det ikke var noe for meg. Jeg var 26 år og gift med Johnny, som da jobbet for Malermester Reidar Johannsen, så jeg spurte om jeg ikke kunne få jobb der. Skulle jeg jobbe der, fikk jeg starte på «gulvet» som alle andre, svarte Johnny. Og som sagt, så gjort. I en alder av 26 år, ble Anna ansatt i bedriften som lærling. – Å begynne med noe som jeg aldri hadde vært borti før var ganske slitsomt, må Anna innrømme. – Det ble noen tårer underveis. Men så løsnet det litt og jeg følte etter hvert at jeg fant plassen min. Etter svenneperioden gikk det ganske kort tid før jeg startet mesterutdanningen, og fikk ansvaret for kontoret.

Vi er veldig forskjellige, Johnny og jeg, men utfyller hverandre på en god måte, så det går egentlig veldig bra. Nå har vi byttet roller, så jeg er sjef og tar alt administrativt og personal. Johnny styrer noen større prosjekter, han er god på prising og tar ansvar for gulv. Vi jobber sammen – i hverdagen flyter alt sammen på et vis.

Full fart, både på jobb og privat

Det har vært full fart for Anna det siste halvåret.  – Jeg har ikke hatt tid til å gjøre noen annet enn å jobbe, så egentlig har det vært helt greit med denne nedstengingen. Da slipper jeg i alle fall å føle at jeg går glipp av noe, sier Anna.

Hun trekker pusten.  – Det er mye jobb i holdet mitt, sukker hun. Er alle ansatte friske? Ligger vi i rute på alle jobbene våre? Vil den blåfargen passe pent inn der?  – Det er sånne ting som kverner.

– Jeg prøver å ikke fokusere for mye på de tingene vi ikke får gjort noe med, som at vi ikke kommer oss til hytta i Sverige. Og utenom jobb, så tenker jeg litt på at jeg skal bli mormor snart. Det gleder jeg meg veldig til. Siden alle butikkene fremdeles er stengt, så har jeg bestilt noen ting på nett til Oscar. Ellers så liker jeg best å handle lokalt, det er viktig å støtte opp om de lokale bedriftene, nå mere en noen gang før.

Maskineriet for et godt arbeidsliv

For Anna har det alltid vært en selvfølge å være medlem i MLF, forteller hun. – Jeg kan bli litt forundret når folk synes et medlemskap koster så mye, for jeg føler at vi alltid har fått så mye igjen. Å være en del av dette fellesskapet, med BNL og NHO i ryggen, som samarbeider med LO er kjempeviktig. De er selve maskineriet for et velfungerende arbeidsliv. Hos oss er nesten halvparten av de ansatte organiserte. Og det er slik vi ønsker å ha det, konstaterer hun.

– Jeg har også flere ganger har fått veldig verdifull hjelp fra advokatene til MLF. Det har jo hendt jeg har trengt noen gode råd i personalsaker som har tilspisset seg, og denne tjenesten til MLF har spart meg for mye tid og hodebry. Anna synes hun alltid har fått rask og god hjelp til å ta gode veivalg her.

God driv og mye positivitet i bransjen

– Til tross for et annerledes år, med andre utfordringer enn vi er vant med, kan vi for en gangs skyld si at vi driver i riktig bransje, sier Anna, og legger til at i hennes distrikt har aktiviteten vært skyhøy. – Det har vært lite sykdom hos de som jobber her, og når man ser alle som har blitt permittert eller arbeidsledig i andre bransjer, så blir man så takknemlig for hvor bra vi egentlig har det. Både vi og de ansatte setter så stor pris på at vi har en jobb. Det er god driv i bransjen og mye positivitet, forteller hun.

– Og helt til slutt, har jeg lyst til å si at jeg savner alle så veldig. Gudskjelov for sosiale medier, så man kan se litt hva folk holder på meg rundt omkring. Jeg synes det er så hyggelig bransje vi jobber i, med herlige kollegaer over hele landet. Jeg gleder meg enormt til å se alle igjen, og gleder meg til både bransjetreff og landsmøte, avslutter Anna.

Og til slutt 5 kjappe:

  • Har dere lærling? Ja, en
  • Er dere tariffbundet? Ja
  • Soloppgang eller solnedgang? Soloppgang. Jeg våkner så tidlig.
  • Maling eller gulv? Maling
  • Sprøyte eller pensel?  Personlig foretrekker jeg pensel. Men vil jo at alle gutta skal kunne sprøyte.

Besøk Malermestrene Jensen her

Medlemspraten

I MLFs  serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Kari Wilsgård.

Finn tidligere medlemsprater her