Innhold

Julepraten: Løten Malerverksted

portrettbilde av Raymond Berget foran malingsspann

Raymond Berget, daglig leder hos Løten Malerverksted

Det startet med to kompiser som sprøytemalte kjøkkenfronter og låver i distriktet. Svennebrev og mesterbrev kom etter hvert. Og så ballet det på seg. På Løten Malerverksted er de i dag 35 ansatte som driver med maling og belegg. Ja, også Husquarna maskiner da.

Jul i svingen på Løten

Sammen med en kompis startet Raymond Berget med å pusse opp kjøkkenfronter på midten av 90-tallet. De fant raskt ut at det også var et stort marked innen sprøytemaling av låver i distriktet, og det var jo også sabla moro, synes Raymond. Og slik ballet det på seg. De fikk tilbud om å kjøpe verkstedet ganske rimelig. Kompisen ga seg, men en ny partner kom inn. Svennebrev med påfølgende mesterbrev i malerfaget kom etter hvert. Det samme gjorde butikken i Løten sentrum. Nå er de 35 ansatte, og tilbyr varer og tjenester innen gulv- og maling til både private forbrukere og entreprenører, i tillegg til offentlige oppdrag. -  Det er fint å ha litt privatkunder for å ha flere bein å stå på, synes Raymond Berget, daglig leder på Løten Malerverksted. Ja, også har vi jo agentur på Husqvarna maskiner, legger Raymond til. Verkstedet i samme bygg måtte legge ned, så vi tok over det etter dem. En malerbedrift, litt utenom det vanlige, altså, spør jeg.  - Ja, altså, vi er vel litt som et godt gammeldags Samvirkelag her, på Løten, humrer Raymond i telefonen.

Hektisk førjulstid som avslutter et spesielt år

Raymond sitter og jobber og skriver, så blekket spruter. Det er ikke ønskelisten til nissen han jobber med, men tilbud som må ut og forespørsler som må besvares. Han hadde håpet på fri hele romjula, men som hos så mange andre, ble førjulstiden hans også hakket mer hektisk enn planlagt.  – Jeg må nok ta meg en tur på kontoret allikevel, så jeg blir ferdig med alt jeg skal før nytt år. Det er vel sånn det er for bedriftsledere, flest?

- Dette året har vært spesielt, men alt i alt har det gått mye bedre enn fryktet. Vi er friske og raske, og kan ikke klage, fortsetter Raymond. Når det er sagt, er det akkurat nå arbeid til mine ansatte utover vinteren som opptar meg mest. Vi går en spennende tid i møte med jobb frem til januar måned. Alle de ansatte har fått varsel om permisjon, men vi håper jo at vi slipper å permittere noen, legger han til. Det er i alle fall ikke noe vi orker å tenke så mye på nå i innspurten før jul. Fra mars er det heldigvis full fart for vår del igjen.

.

løten bil.jpg

Det var spesielt advokattjenesten til MLF som gjorde at vi ble medlem

For oss har det vært veldig nyttig med informasjon fra MLF om hvordan vi skal forholde oss covid 19. Det har lettet hverdagen vår, og spart oss for mye tid.

Vi er ganske ferske medlemmer i MLF, men har lært utrolig mye gjennom medlemskapet vårt i både MLF og NHO.

Dette året har vi også hatt en sak gående hvor vi har fått veldig god hjelp fra MLFs advokattjeneste. Vi har ryddet litt i egne rekker, på godt og vondt. Sånne prosesser er aldri hyggelige, og det er viktig å gjøre det riktig og på best mulig måte. Det synes jeg vi har fått god hjelp til.  

Og til slutt 5 kjappe:

  • Har dere lærling? Ja, vi har ei lærling nå. Ei jente som er veldig flink.
  • Er dere tariffbundet? Ja
  • Soloppgang eller solnedgang? Soloppgang
  • Maling eller gulv? Begge deler
  • Sprøyte eller pensel?  Jeg liker begge deler like godt, men det var jo med sprøyte dette eventyret startet da.

Besøk Løten Malerverksted

Medlemspraten

I MLFs  serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Kari Wilsgård

Medlemspraten novemver: Schwenke & Sønn

Medlemspraten oktober: Brødrene Samuelsen AS finner du her

Medlemspraten september: Rosenborg Malerteam AS finner du her

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i Malermestrenes Landsforbund

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt!