MLF

Innhold

Fordypningskurs i farger - Avlyst

  • 28. apr 2020til 30. apr 2020
  • NCS Fargeskolen i Oslo Essendrops gate 3, 0368 Oslo
  • 10900

Dypere forståelse og fargeplanlegging

Kurset er dessverre avlyst. Nytt kurs settes opp når det blir anledning for det.

Kurset går vesentlig dypere inn i fargenes verden, vi ser på farge-fenomener og strategier og planlegging av fargesetting. Kursleder, Kine Angelo er interiørarkitekt, fargeforsker og universitetslektor ved NTNU i Trondheim. Dette kurset har begrensede deltagerplasser. Forkunnskaper kreves.

Kurset er rettet mot alle som jobber profesjonelt med farger og som kanskje har vært i “gamet” noen år, men som ønsker påfyll, inspirasjon, ideer og kunnskap innen fargeplanleggingsprosesser, og å treffe en interessant tverrfaglig gruppe med fagpersoner. Kursdagene vil bli fylt med spennende foredrag og praktiske collageoppgaver innen fargebedømming og fargeplanlegging.

Det er derfor nødvendig at deltakerne har gjennomgått NCS BasiskursFargerådgiver INTERIØR eller har dokumentert kunnskap på samme nivå/el. relevant utdannelse. Bør ha gjennomført minimum 5 av de 13 fargeøvelsene som inngår i NCS Studiemateriell.

Dypere forståelse og fargeplanlegging
NCS Fordypningskurs går vesentlig dypere inn i fargenes verden, fargefenomener og strategier for planlegging av fargesettingen. Kursleder, Kine Angelo som er Interiørarkitekt, fargeforsker og universitetslektor, har lang erfaring som foredragsholder både i fargeundervisning ved NTNU i Trondheim og foredrag internasjonalt.

Innhold

  • Hensikten med kurset er å gi deltakerne en dypere forståelse for struktur og oppbygging av NCS-systemet, og dermed finne anvendelsesområder for hvordan systemet kan utnyttes i ulike faglige sammenhenger.
  • Kurset vil gi en innføring i fargepersepsjon, oversikt over hvilke fenomener som innvirker i hvordan farger oppleves i interiører og eksteriører og hvordan NCS kan brukes i fargeanalyse, fargeregistrering og som metode for utarbeidelse av fargepaletter.
  • Kurset retter seg mot arkitekter, interiørarkitekter, kundebehandlere innen farge og interiør, fargehandlere, designere, lærere og andre som vil utvide sin kunnskap om, og forståelse for, fargers sammenheng og uttrykk.
  • Kurset forutsetter gjennomgått grunnkurs i NCS el., men en kort gjennomgang med repetisjon og utvidete oppgaver i sortering og kategorisering av farger, vil likevel starte kurset og legge grunnlag for at deltakerne stiller  ”på like fot” i kursets videre forløp.
  • I tillegg til forelesninger og demonstrasjoner, vil deltakerne arbeide med praktiske oppgaver.

Les mer og meld deg på her